HENSOK SERLOM

Jual persalinan ‘head -to-toe’ perlukan gambar yang cantik.

Terlintas pertanyaan, Hensok Serlom masuk kategori persalinankah? Aksesorikah?

Hmmm…

Boleh masuk kategori persalinan atas faktor material fabrik yang digunakan menjadi

soalan favourite sebelum membeli. Apabila mengambil kira ‘Premium

Quality Moss Crepe’ yang dipilih sebagai material, handsock ini boleh dikatakan

handsock murah.

Fabrik tahan lasak, ‘breathable’. Mana tak jimat, campak mesin basuh pun tahan.

Tak berbulu. Teringat review dari #kakF Fatieymah Abdul Mutalib tokeh popya,

setahun pakai masih berkeadaan baik walaupun basuh pakai mesin. Jimat masa,

jimat tenaga.

Zaman ekonomi bergegar ni semua cari cara berjimat. Lagi jimat atau bahasa

jujurnya murah, ambillah handsock borong. Bukan setakat dapat harga lebih

murah. Kos pos juga ditanggung. Jual handsock online ni faham-faham jela. Kes

pos pun boleh buat gaduh. kahkahkah…

 

Nak cuba sepasang itu biasa. Iyalah, handsock online. Kalau popya kakF boleh

rasa tester. Dah cuba, ngam! Lepas tu mulalah operasi borong dengan MOQ

serendah 10pasang sahaja.

 

Kelebihan beli borong ni bukan setakat boleh penuhkan gobok je. Boleh buat ‘side

income’ jual secara berdepan. Dah ada depan mata lagi senang nak tengok, rasa,

cuba dan pilih dari tengok gambar online ye dak?

Walaupun semua benda kita cuba nak jimat, bab aurat tak boleh jimat. Nama pun

handsock muslimah, maka haruslah bertepatan dengan tujuannya iaitu menutup

aurat. Longgar dan tidak jarang merupakan dua ciri utama handsock serlom.

 

Paling istimewa bahagian depan handsock ini. DUA lapisan fabric dijahit bagi

memastikan ianya tidak jarang dengan diameter lebih 21cm dan boleh meregang

lagi bagi saiz lengan yang besar. Masalah pada handsock longgar, ianya mudah

melorot. Tapi bukan bagi handsock serlom sebab kami sediakan bahagian untuk

diselit pada jejari. Jadi angkatlah tangan tinggi macam mana pun, InshaAllah

handsock masih tetap menutup lengan dengan sempurna.

 

Bahagian jejari ini pula kami hiasi dengan aksesori beads. Gaya minimal sesuai

untuk yang suka gaya simple menyerikan tanpa kelihatan sarat sinonim dengan

handsock muslimah itu sendiri. Sederhana dan bergaya.

Bagi yang baru berjinak-jinak nak pakai handsock, selalunya akan ada dua masalah

ini. Rimas dengan fabric yang melekap di lengan. Berpeluh, tak selesa, gatal, ruam

dan luka. Bila handsock dah longgar, tak ada lah lagi masalah gatal ni. Boleh mula

pakai dengan selesa.

 

Keduanya, segan bila orang tengok kita pakai handsock. Padahal orang tak tengok

pun. Biasalah bila nak mula buat sesuatu yang baik, perasaan was-was

mengganggu hati. Bila pakai handsock yang nampak sama macam lengan baju,

orang pun tak perasan kita pakai handsock tau.

 

Tambahan pula bila kita sediakan warna-warna yang seakan melengkapi #ootd. Nak

pakai sedondon? Colour block? Tepuk dada Tanya selera.

 

KLIK DISINI untuk pembelian HENSOK SERLOM. Hanya RM25 sepasang.

SERLOM kan mudah!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s